Organisaties onderzoeken mogelijk UIT-festival in de Fryske Marren

Foto Pexels

SINT NICOLAASGA - In veel gemeenten wordt een UIT-festival georganiseerd, waar culturele organisaties, kunstenaars en culturele bedrijven zich aan de inwoners presenteren. Verschillende culturele instellingen willen graag onderzoeken of het een goed idee is om dat ook in De Fryske Marren te doen.

,,Een UIT-festival lijkt een mooie manier om nieuwe leden te werven, eens op een andere plek op te treden én om andere cultuuraanbieders te leren kennen. Dat laatste kan belangrijk zijn, aangezien het Cultuurplein als verbinder in de culturele sector is gestopt'', aldus de initiatiefnemers.

Meedenkers gezocht
Voor de bijeenkomst op dinsdag 12 oktober in het Zalencentrum Sint Nyk worden nog meedenkers gezocht. De avond is bedoeld voor inwoners uit de hele gemeente De Fryske Marren, die zich als liefhebber of professional met cultuur bezig houden. Dit kan muziek/zang, toneel, dans, beeldende kunst of historie zijn.

Inloop is vanaf 19.30 uur en de bijeenkomst start om 20.00 uur.  ,,We vragen verenigingen om niet met alle leden te komen ????, maar met een delegatie.'' Toegang is op basis van de CoronaCheck-app, of een papieren bewijs.

De organisatie is in handen van It Toanhûs, Bibliotheken Mar & Fean en Museum Joure/Bezoekerscentrum Mar en Klif in samenwerking met de gemeente De Fryske Marren.