Openbare huiskamer 't Fredehûs in Balk gestart met activiteiten

Foto 't Fredehûs

BALK - ’t Fredehûs is gestart met een programma vol verschillende activiteiten. Het is een openbare huiskamer, gevestigd in voormalig cultureel centrum ’t Haske, waar een ieder die gezelligheid zoekt welkom is. Op woensdagmiddag en op vrijdagmiddag is de huiskamer geopend van 14:00 uur -17:00 uur.

Tijdens de corona lock-down hebben verschillende mensen thuis een skûtsje gebouwd. Iedere vrijdag konden ze voor een deel van het bouwpakket en advies terecht in ’t Fredehûs. Het resultaat was te zien op een expositie die is gehouden. Omroep Max en Radio Spannenburg hebben opnames gemaakt tijdens dit gebeuren.

Wegens groot succes wordt de miniatuur botenbouw onder leiding van Harrie Schadenberg voortgezet. ,,Gelukkig kunnen we dit nu op anderhalve meter afstand doen in ’t Fredehûs. Op elke vrijdagmiddag in de oneven week kan er gebouwd worden aan een skûtsje, een hoogaars, een zeeschouw of andere boot in overleg'', aldus de organisatie.

Knutselen met hout
In de even weken zal er op de vrijdagmiddag geknutseld worden met hout onder leiding van Dirk Louwerman. Zelf een wokkel maken, een lectuurmand, een kerstboompje, een poppenzitje of etagère? Er is vanalles mogelijk.

Kaarten maken Voor de knippers en plakkers is er de laatste vrijdag van de maand ‘Kaarten maken’ met Yvonne Schram. Het gaat bij deze activiteiten hoofdzakelijk om de gezelligheid, dus is het geschikt voor iedereen. Om het één en ander te bekostigen wordt een kleine bijdrage gevraagd van de deelnemers. De koffie en thee zijn gratis.

Spelletjes
Mensen die van een spelletje houden kunnen op elke eerste woensdagmiddag van de maand hun hart ophalen. Rummikub, UNO, Scrabble, Monopoly, Mens erger niet of Risk. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden om te spelen, als er genoeg deelnemers zijn. ,,Neem je buurman, buurvrouw, buurjongen of buurmeisje mee. Iedereen is welkom! Samen vinden we een creatieve oplossing hoe we dit gaan doen op anderhalve meter afstand van elkaar.''

Voor mensen die gewoon even een praatje willen maken zijn wij op deze middagen ook gewoon open. Het adres van alle activiteiten is Dubbelstraat 10 in Balk. Voor informatie en opgave kunnen belangstellende contact opnemen met Minka Deinum op 06-47928078.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden