Op de fiets langs foto's, vertellers en muziek aan de Tsjûkemar

Foto Gewoan Dwaan / Douwe Bijlsma

OOSTERZEE - Op de fiets langs de Tsjûkemar met foto's, vier verhalenvertellers en een evenement op de Brette Hoanne. Dat kan tijdens de fotofietstocht die stichting de Tsjûkemar- Kunst&Meer op zondag 25 september organiseert.

Het programma start om 11.00 uur, ter plaatse zijn flyers verkrijgbaar. De Verhalenvertellers staan op nader te bepalen plekken rondom de Tsjûkemar. De verhalen worden aan groepjes fietsers verteld en duren zeven tot tien minuten, waarna men weer doorfietst naar de volgende halte. Dit gedeelte duurt tot 15.00 uur waarna zowel fietsers, bezoekers als verhalenvertellers samen komen op de Brette Hoanne.

Muziek en kunst
Daar aan de Molenweg 10 in Oosterzee, het start- en eindpunt van de tocht, kunnen deelnemers onder het genot van een hapje en een drankje genieten van muziek door Helga & Friends, een instrumentaal en vocaal muziekensemble. Er zijn ook exposities ingericht met werk van fotografe Connie Kitschmann, tekeningen van Ester IJssels en keramiek van Karlijn Postma. Het skûtsje De Trije Doarpen ligt voor de wal en is te bezichtigen.

Om 17.00 wordt het evenement afgesloten door wethouder Remboud van Iddekinge van de Gemeente de Fryske Marren.