Nostalgisch kerstconcert De Fryske Marren in de RK-kerk van Joure

Foto Gewoan Dwaan / Douwe Bijslma

JOURE - Op maandag 27 december, tussen 15.00 en 16.15 uur, zal er in de RK-kerk te Joure wederom een bijzonder nostalgisch klassiek kerstconcert georganiseerd worden. Dit gebeurt onder de titel ‚Het klassieke kerstconcert van De Fryske Marren’.

Uitgevoerd zullen worden Christmas Concerto - Corelli, Pavane en Cantique de Jean Racine - Faure, Ave Maria - Caccini, O Magnum Mysterium - Lauridsen en diverse nostalgische melodieën en composities in een klassiek jasje. De kerk zal speciaal worden uitgelicht en ingericht om een gepaste en ‘warme’ kerstsfeer te creëren.

Dit bijzondere initiatief, georganiseerd door de Stichting Noord Nederlands Kamerkoor in samenwerking met de Mattheus Parochie, zal uitgevoerd worden door het Noord Nederlands Kamerkoor, mezzo-sopraan Pien Straesser, Martin de Ruiter - bandoneon en het Nationaal Symfonisch Kamerorkest onder leiding van Jan Vermaning.

Er kunnen een beperkt aantal toehoorders aanwezig zijn in de kerk. Kaarten zijn voor 15 euro per stuk verkrijgbaar bij het VVV in Joure. Ook wordt het concert via een livestream uitgezonden. Deze is te vinden via de link www.waterlandvanfriesland.nl/kerstconcert Een opname van het concert zal kosteloos beschikbaar worden gesteld aan verzorgings- en verpleeghuizen, zorginstellingen, opdat ze het concert op het voor hun meest geschikte tijdstip en dagdeel kunnen aanbieden aan hun bewoners en achterban.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van de Gemeente, Provincie Fryslân, enkele stichtingen, lokale ondernemers en sponsoren. De streaming is gratis, maar er is een mogelijkheid om te doneren voor de gemaakte kosten: NL72RBRB0777966964 t.n.v. Noord Nederlands Kamerkoor