Na eerder succes wederom vier Natuur-Cultuur(fiets)tochten

JOURE - Na het succes van de editie in 2020 worden er deze zomer, in juli, augustus en september, wederom een viertal Natuur- Cultuur(fiets)tochten georganiseerd. Per dag kunnen er maximaal vijftig personen deelnemen aan dit unieke en cultureel-artistiek-milieuvriendelijk project, aldus de organisatie.

Op twee zondagen en twee zaterdagen wordt er een culturele fietstocht georganiseerd, waarbij op elke middag ongeveer twintig kilometer zal worden gefietst. De data zijn 4 juli, 21 en 28 augustus en 5 september. Start (13.30 uur) en finish (17.00 uur) zijn bij de RK-kerk in Joure.

Bij de eerste locatie komen deelnemers samen voor koffie of thee en taart. Na de koffie vindt het eerste concertje plaats, vervolgens gaat men fietsen en wordt onderweg nogmaals getrakteerd op twee bijzondere concertjes. Om 17.00 uur wordt de middag afgesloten met een hapje en een drankje. De totale kosten, inclusief alle catering, bedragen € 20,- per persoon.

Vijf artiesten
In totaal doen er vijf artiesten mee, te weten: Anita Jongerman (viool), Inge Jongerman (viool), Magrita Rondeel (cello), Martin de Ruiter (bandoneon) en Jan Vermaning (bugel/presentator). De muziek is easy-listning/licht-klassiek en er zullen ‚oude’ en ‚moderne' gedichten en proza voorgedragen worden. Kernwoorden: bezinning – ontspanning en verbondenheid. ,,Stelt u zich het eens voor…..de zwoele ‚zomerse’ bandoneon met een ‚vleugje’ strijkers…. Ook gaan we onderweg natuurlijk genieten van de flora en fauna op het prachtige Friese platteland.''

Ten alle tijde, bij de concerten/lezingen als tijdens de verplaatsingen, zullen de richtlijnen van de overheid, GGD-Fryslân en het RIVM in acht worden genomen.

Het is van belang om vooraf aan te melden bij VVV-Joure of te reserveren via 06-55963218. Inschrijven kan voor één fietstocht, maar omdat het om verschillende routes gaat kan men ook aan meerdere tochten deelnemen.