Mysterie over dino's ontrafeld in De Brug in Joure

Gert-Jan van Heugten geeft lezing over dino's in De Brug in Joure Eigen foto

JOURE - Hebben dinosauriërs echt bestaan? Zo ja, hoe zijn ze verdwenen? Zegt de bijbel er iets over? Dit zijn het soort vragen die op zaterdagavond 20 mei van 19.30 uur in De Brug aan de Brugstraat 3 in Joure worden behandeld. Die avond wordt er een gratis interactieve presentatie over dinosauriërs gegeven.

De gratis toegankelijke avond wordt verzorgd door ir. Gert-Jan van Heugten uit Veenendaal. Hij is ingenieur in de scheikundige technologie en schrijft en spreekt regelmatig over het thema schepping en evolutie. Hij houdt geregeld lezingen over dino's en weet deze tot de verbeelding sprekende schepsels te koppelen aan het begin van de wereld. Hij beantwoordt onder meer de vraag of er ook dino's op de ark van Noach zaten en hoe we de vondsten van dino-botten moeten verklaren.

Aanmelden
,,Omdat de lezingen van Gert-Jan van Heugten vaak veel belangstelling trekken, is het handig om vooraf een stoel te reserveren. Degene die dat doet is verzekerd van een zitplaats. De lezing is zeer geschikt voor tieners, (christelijke) opvoeders en natuurlijk dino-liefhebbers'', zo laat de organisatie weten. ,,Gratis aanmelden kan men doen op www.debrugjoure.nl of door een e-mail te sturen naar bruggespraak@gmail.com''

Geloof in schepping, niet in evolutieverhaal
Gert-Jan is in 2006 tot geloof gekomen omdat hij overtuigende argumenten te zien kreeg vóór het bijbelse scheppingsverhaal, en tegen het evolutieverhaal. Sindsdien is hij er van overtuigd dat de bijbel van kaft tot kaft een betrouwbaar beeld van de geschiedenis weergeeft.