Advies mondkapje in SwimFun en SportFun

Foto Gewoan Dwaan - Douwe Bijlsma

JOURE - Naar aanleiding van de adviezen van het kabinet heeft de directie besloten dat er vanaf vandaag een mondkapjes advies geldt in Swimfun en Sportfun vanaf 13 jaar oud.

Tijdens het zwemmen en sporten geldt dit niet. Het advies geldt voor alle bezoekers; recreanten, doelgroepen, sporthalgebruikers, zwemlesouders en ook het personeel.

Tijdsblok 2,5 uur
De tickets voor het recreatief zwemmen gelden weer voor tijdsblokken van 2,5 uur geldig zijn. Dit is zowel doordeweeks als in de weekenden. Dubbele tijdsblokken reserveren is ook mogelijk.

Deze tijdsblokken gelden omdat SwimFun wordt gerekend als doorstroomlocatie, en dus een maximaal aantal bezoekers toe mag laten. Het aantal bezoekers is nu teruggeschroefd naar 25% van de totale capaciteit, zodat iedereen veilig kan komen zwemmen.

Aanvullende maatregelen doelgroepen
Voor een aantal doelgroepen is het verplicht om vooraf aan te melden. Het gaat om Aquabootcamp, Aquarobics, Aquavaria BBB, Aquavaria, Babypeuterzwemmen en Trimzwemmen. Voor Aquagym, Aquajoggen en Zwangerschapszwemmen is aanmelden niet nodig.

Doelgroepzwemmers mogen niet eerder dan 5 minuten voor aanvang van de les aanwezig te zijn. Omkleden moet zoveel mogelijk thuis gebeuren. Na de les moet SwimFun zo snel mogelijk worden verlaten.

Voor bijvoorbeeld babypeuterzwemmen zal het niet meer mogelijk zijn om voor of na de les vrij te zwemmen. De horeca zal tijdens doelgroepen gesloten zijn.

Zwemlessen
Voor kinderen die op zwemles zitten, zijn er aanvullende regels. De leiding van het zwembad vraagt ouders om hun kinderen thuis alvast te laten douchen en de zwemkleding aan te trekken. Op die manier wordt de tijd in de kleedruimte beperkt. Ouders mogen met hun kinderen niet eerder dan 5 minuten voor de les aanwezig zijn.

Ze mogen mee door de poortjes om te helpen in het kleedhokje, maar daarna moeten kinderen zelf naar de douches lopen waar ze door medewerker van SwimFun worden opgevangen. Ouders en verzorgers moeten tijdens de les buiten het pand wachten. Na de les mogen ze hun kroost weer helpen met aankleden.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden