Lezing Ruslandkenner Hans van Koningsbrugge over oorlog Oekraïne in Bibliotheek Joure

Eigen foto

JOURE - Ruslandkenner Hans van Koningsbrugge geeft morgen, maandag 13 juni, om 19:30 uur een lezing over de oorlog in Oekraïne. Hij vertelt onder andere over het ontstaan van het conflict.

Rusland is voortdurend in het nieuws. Maar wat weten we eigenlijk van de Russische geschiedenis? Rusland heeft zich in de loop der eeuwen in een isolement ontwikkeld. Dit heeft tot op de dag van vandaag grote gevolgen voor de relaties met het Westen. In deze lezing worden de Westers-Russische relaties vanuit Russisch perspectief bekeken waarbij voortdurend een koppeling zal worden gelegd met de huidige Russisch/Oekraïense crisis.

Hans van Koningsbrugge is hoogleraar Geschiedenis en politiek van Rusland, i.h.b. de Nederlands-Russische betrekkingen. Wekelijks schrijft hij over de oorlog in Oekraïne in de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden.

Bibliotheken Mar en Fean heeft een speciale themapagina ingericht over de oorlog in Oekraïne: bmf.nl/oekraine. Daar vindt men achtergrondinformatie in de vorm van literatuur, podcasts en lokale hulppagina’s.

Kaarten voor de lezing van Van Koningsbrugge kosten 3,50 euro voor leden en 5 euro voor niet-leden. Opgeven kan via bmf.nl of aan de balie van de Bibliotheek Joure, De Merk 31.