Lezing misdaadverslaggever Gerlof Leistra over spannende boeken

Foto Facebook Gerlof Leistra

DFM - De naam Gerlof Leistra doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar de schrijver is een graag geziene gast in talkshows als Editie NL en BNR Radio. Op woensdag 9 juni vanaf 19.30 uur geeft de misdaadverslaggever een online lezing over spannende boeken.

In zijn nieuwe boek ‘Kops’, dat op 1 juni verschijnt, beschrijft Leistra het leven van worstelkoning Bert Kops. Kops is een van de grondleggers van de worstelsport in Nederland. Hij traint samen met Anton Geesink, Chris Dolman, John Bluming en Wim Ruska, grote namen en pioniers van de vechtsport in Nederland. Na zijn actieve carrière wordt Kops trainer in zijn eigen sportschool aan de Weesperzijde in Amsterdam.

In ‘Kops’ vertelt ‘Bertje’ openhartig en ongezouten over zijn passie voor het worstelen en andere vechtsporten, over de tol van de training, zijn sportvrienden, zijn roerige jaren op de Wallen als portier van Casa Rosso, zijn ‘akkefietjes’ met justitie en over zijn bijzondere familie.

De lezing van Gerlof Leistra is onderdeel van de Week van het Spannende Boek, waarin de Hebban Thrillerprijs en de Gouden en Zilveren Strop worden uitgereikt. Deze week loopt van 7 t/m 13 juni en is de aftrap van de campagne Zomerlezen. Het thema van Zomerlezen is dit jaar Lees de wereld rond – Ga op reis in een boek.

Tickets kopen kan via bmf.op-shop.nl/98/gerlof-leistra-over-spannende-boeken/09-06-2021