Leer meer over roofvogels bij cursus Bezoekerscentrum Mar & Klif

Velduil Foto Klaas Akkerman

OUDEMIRDUM – Vanalles leren over roofvogels, dat kan vanaf 5 oktober bij Bezoekerscentrum Mar en Klif. Vanaf die datum geeft roofvogel- en uilenonderzoeker Lydia Barkema een cursus.

,,Altijd al willen weten hoe uilen leven? En waarom roofvogels en uilen tot twee verschillendesoorten horen? En hoe zit dat nou eigenlijk met al die kraaiachtigen, waarom lijken ze zo op elkaar en hebben ze vaak niet zo’n goed imago?'', zijn vragen die tijdens de roofvogelcursus aan bod komen aldus Mar & Klif.

Om meer aan de weet te komen over deze vogels wordt aandacht besteed aan waar ze voorkomen. Aan de hand van opgezette vogels en theorie leer je de verschillende roofvogels te onderscheiden. In de workshop ga je zelf aan de slag met het bepalen van de verschillende roofvogels. Aan de hand van gedrag, verenkleed en voedselkeuze leer je de verschillen kennen tussen de soorten. En waarom vinden we de ene soort mooi en de andere soms een lastpak. Kraaiachtigen worden vaak negatief beoordeeld, maar zijn erg slimme vogels. De theorie-avonden bestaan uit een presentatie en workshop.

Wanneer en waar?
De cursusdata zijn 5 oktober (theorie avond 19:30-22:00 uur), 14 oktober (ochtendexcursie 9:30-11:30 uur), 2 en 16 november (theorieavonden 19:30-22:00 uur). Alle cursusavonden vinden plaats in Bezoekerscentrum Mar en Klif, De Brink 4 in Oudemirdum. De locatie van de ochtend excursie wordt later bekend gemaakt. De kosten voor deelname bedragen € 45,= p.p. en opgave is noodzakelijk via www.nationaallandschap.frl/evenementen/roofvogelcursus-in-bezoekerscentrum-mar-en-klif/