Langweer viert verjaardag van de koning grotendeels online

Foto Jan Dijkstra / Wikimedia

LANGWEER - Ook dit jaar geen grootschalige Koningsdagvieringen door de coronamaatregelen. Langweer wil de verjaardag van koning Willem-Alexander echter niet ongemerkt voorbij laten gaan. Door Het Wapen van Langweer is er in samenwerking met Jeugd Evenementen Langweer (JEL) een gevarieerd programma samengesteld.

De start is 's middags om 13.00 uur en de Langweerder Koningsdag duurt tot rond 21.00 uur. Het programma is gevuld met activiteiten voor jong en oud. Voor kinderen is er een kleurwedstrijd, ze kunnen meedoen aan een online bingo, waarvoor de kaarten op school zijn uitgedeeld, en om één uur in de middag gaan ze op versierde fietsen door de Buorren. De creaties worden beoordeeld door de eigen dorps Willem-Alexander.

Koninklijke optredens
Koningsdag in Langweer is volgens de organisatie in alle opzichten een feest van herkenning met muziek, gezelligheid, entertainment en een blik terug in de tijd. Via een stream wordt een film over 'oud Langweer' getoond. Rond etenstijd zal online een bekende sketch van dorpsmensen Klaas, Andries en Marc uit 2015 worden vertoond. Tijdens een live-uitzending vanuit het Wapen van Langweer zullen ook verschillende artiesten optreden. Onder andere Piter Wilkens, Sipke de Boer en Johannes Rypma zullen de kijkers koninklijk vermaken.

Loterij om kosten te dekken
Om de kosten van Koningsdag te dekken wordt er tijdens de uitzending ook een loterij gehouden. Daarmee zijn mooie prijzen te winnen. Loten zijn te koop via www.wapenvanlangweer.nl Op de site de de Facebookpagina staat ook verdere informatie over het programma, hoe de online-uitzendingen gevolgd kunnen worden en over de mogelijkheid om een vrijwillige bijdrage te doen om de organisatie te ondersteunen.

 

 

Afbeelding: Jan Dijkstra /Wikimedia
(achtergrond is aangepast, https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Langweer_op_de_Buorren..JPG)