Kuierferhalen: wandelen vanaf ijsbanen, zo ook in Wijckel

De ijsbaan van Wijckel Foto Gewoan Dwaan / Douwe Bijlsma

WIJCKEL - Door Tryater zijn bij de de locatievoorstelling 'Under Wetter' vijf wandelingen ontwikkeld. Allen beginnen ze bij een ijsbaan in Friesland, zo ook die in Wijckel. De routes van circa zes kilometer zijn te volgen met een app, waarmee ook korte audioverhalen en doe-opdrachten worden ontsloten. De wandelingen zijn geschikt voor het hele gezin en ook los van de voorstelling te ondernemen.

De Under Wetter Kuierferhalen starten vanaf de ijsbanen in Beetsterzwaag, Berltsum, Holwert, Wergea en dus ook in Wijckel. De wandeltocht vanaf de ijsbaan in het Wikelerbosk, ook wel het Van Coehoornbos, gaat grotendeels over verharde paden. De route loopt ook door het stadje Sloten.

,,Je loopt de routes met behulp van de gratis te downloaden Smart Guide-app. Onderweg hoor je diverse korte verhalen, die geschreven zijn door schrijvers die zich hebben laten inspireren door de thematiek door de voorstelling Under Wetter. Daarnaast krijg je als wandelaar aan de start, halverwege en aan het eind een doe-opdracht van een Under Wetter-acteur'', vertelt Cristine Barends-Rotgans van Tryater.

Op de website van Tryater staan de startlocaties van de wandelingen. De werking van de app wordt bij de betreffende ijsbanen bovendien uitgelegd op een startbordje, zodat ook spontane wandelaars kunnen meedoen aan de Kuierferhalen. Website: www.tryater.nl/programma/underwetterkuierferhalen/