KNRM Lemmer opent deuren zaterdag 30 april

Foto KNRM Lemmer

LEMMER - Op zaterdag 30 april organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) de Reddingbootdag. Reddingstations langs de Noordzeekust, de Zuid- Hollandse en Zeeuwse wateren en aan het IJsselmeer openen hun deuren voor het publiek. Het is dé dag om kennis te maken met het reddingswerk, de vrijwilligers en het materieel van de KNRM. Geïnteresseerden kunnen ook terecht bij de KNRM in Lemmer.

KNRM-reddingstations door het hele land hebben een leuk programma voor jong en oud klaarstaan om bezoekers een beeld te geven van het bijzondere reddingswerk. Bekijk de boten waarmee de KNRM geredden weer veilig aan wal brengt. Ga in gesprek met redders over hun vrijwilligerswerk en kijk naar spectaculaire demonstraties, rondleidingen, films en activiteiten voor kinderen.

Meevaren voor donateurs
En het allermooiste: tijdens de r eddingbootdag bestaat de mogelijkheid om mee te varen op een reddingboot. Een unieke ervaring speciaal voor donateurs van de KNRM, ook wel 'redders aan de wal' genoemd.

De KNRM is een goed doel en ontvangt geen subsidie van de overheid. De bijdragen van ruim 105.000 redders aan de wal maken het mogelijk dat de KNRM 24 uur per dag klaarstaat om uit te varen en mensen en dieren in nood op het water te redden. Daarnaast vormen zij een belangrijke achterban voor de redders.

Mogelijkheden voor meevaren zijn afhankelijk van het weer, de drukte en alarmeringen. Ook mogen er per vaartocht maximaal 12 personen mee. Donateurs en Jonge Redders (jeugdleden) dienen een donateurspas/uitnodigingsbon uit Jonge Redders-magazine mee te nemen. De reddingbootdag is ook voor niet-donateurs een mooie gelegenheid om kennis te maken met de KNRM en wie weet alsnog donateur te worden.

Brandweer en Zeekadetten
Ook tijdens deze dag is de brandweer aanwezig voor het geven van demonstraties.
De zeekadetten hebben dit jaar gelijk met de reddingbootdag hun jaarlijkse open dag. Dit jaar is bijzonder want Ex. Hr. M.s. Roermond ligt alweer 20 jaar als basis voor het zeekadettenkorps Lemmer aan de Sluisweg. Dus een goede reden om ook de Roermond te bezoeken.

Voor de KNRM en brandweer geldt dat zijn 24/7 paraat staan voor calamiteiten en kunnen ook tijdens deze dag opgeroepen worden.

KNRM Lemmer opent de deuren van 10.00 tot 16.00 uur.