Jubileum oogstfeest 'Nut en Ontspanning' zeer geslaagd

JOURE - Volkstuinvereniging 'Nut en Ontspanning' in Joure bestaat 50 jaar en dat moest natuurlijk gevierd worden. Om die reden werd er zaterdag een oogstfeest georganiseerd. Het werd een zeer geslaagde middag nabij Penninga's Molen.

Het jubileum werd meegevierd door veel bezoekers. Zij genoten van alles wat de volkstuin te bieden had. Zo kwam de bekende Jouster TV-kok Reitse Spanninga samen met zijn vrouw Tryntsje koken met producten van de tuin. ,,Een kleine vijfhonderd mensen proefden van de hapjes'', vertelt Bert de Jong van de vereniging.

Voor muzikaal vermaak was ook gezorgd. De aanwezigen luisterden met veel plezier naar ,,een prachtig optreden van muziekvereniging Concordia''.

Er waren kraampjes die tuiniers en niet-tuiniers konden inspireren, demonstraties en de mogelijkheid voor een rondleiding. Veel leden hadden met hun gekweekte groeten en fruit bijgedragen aan het oogstfeest.

Verse producten van de eigen tuinen, zoals aardappelen, prei of wortelen, of sperziebonen, courgette of heerlijke bramen gingen van de hand. Maar ook potjes met zelfgemaakte jam of chutney en heerlijke taarten, waarvan de gasten kunnen smullen tijdens het Oogstfeest.