Jouster muziekgroep Mosken wint songfestival Liet

Foto Mosken

JOURE - De Friese muziekgroep Mosken, met als uitvalsbasis Joure, heeft zaterdagavond het Friestalige songfestival Liet gewonnen. De groep bestaat uit Bert Steeman, Sjoerd van Kammen en Ronald van den Oudenalder. Ze behaalden met het nummer 'Leave Lieve' 41 van de maximaal 50 punten.

Sjoerd van Kammen was erg blij met de winst. "Alles klopte, we waren heel tevreden. Mosken wint deze bijzondere corona-uitvoering van Liet. Dat is super!"

Over het lied waarmee ze wonnen, zegt hij: "Het is actueel, het gaat over kinderen en ouders, en terugkomen na een lastige periode bij vader en moeder thuis."

Deze editie van Liet had eigenlijk vorig jaar al moeten worden gehouden, maar vanwege het coronavirus is dat niet doorgegaan. Zo'n vier maanden later durfde de organisatie het wel aan. Voor het eerst in 30 jaar was er geen publiek bij.

De finalisten waren Janneke de Boer, Fegebart, Douwe Dykstra, MOSKEN, Bokke en de Heidehippers, BANT, Volk!! en Sample Text.

Liet is een wedstrijd voor het beste lied dat nieuw geschreven is in het Fries of één van de Friese streektalen.

Kijk voor een samenvatting van 2 minuten op www.omropfryslan.nl/nieuws/1048419-fries-songfestival-liet-gewonnen-door-mosken-met-leave-lieve

Bron: Omrop Fryslân