Jouster Kevin Bakker werkt samen met Amerikaanse hit DJ Major Lazer: "Dit is waar je jaren voor werkt"

JOURE - Jouster Kevin Bakker lijkt een gouden plaat in handen te hebben. De 23-jarige producer werkte mee aan het nummer 'Bam Bam' van de Amerikaanse groep Major Lazer, dat al bijna tweehonderdduizend keer bekeken is op YouTube.

Het nummer 'Bam Bam' van Major Lazer, French Montana en Beam kwam vorige week uit op het album Music Is the Weapon. Kevin Bakker leverde, samen met Allimar Maduro, met wie hij het DJ-duo Tribal Kush vormt, een bijdrage aan zowel de productie als het schrijven van het nummer.

De Jouster was al langer actief in de Amerikaanse muziekwereld. "Ik ben al een hele tijd bezig in Amerika om dingen te schrijven voor andere artiesten, en nu kwam deze track op mijn pad, die hebben ze toen gebruikt voor het album."

Tussen het moment dat Bakker de muziek maakte en dat het nummer uitkwam, zat heel wat tijd. "Daar zijn eigenlijk al twee jaar overheen gegaan sinds ik de instrumentals heb gestuurd. Ik kreeg ergens in februari het bericht, 'we hebben French Montana erop gezet', dat is één van de grootste rappers uit Amerika."

Aan de keukentafel
Bakker schreef de muziek thuis, gewoon aan de keukentafel. "Deze productie heb ik thuis aan de keukentafel gemaakt met een koptelefoon, laptop en een keyboardje. Dan is 'ie al bijna klaar. Dan stuur je hem op en dan gaat er heel veel tijd overheen, dan zeggen ze ineens: 'het staat op het album, dat komt later dit jaar uit.'"

Grote kans
Bakker is blij dat hij nu met zo'n grote act kan samenwerken. "Dat is waar je jaren voor aan het werk bent, zoiets groots, in je kamer in Joure. Ik werk veel in Nederland, maar dit is wel de eerste hele grote kans. Ik denk dat dit wel mijn eerste gouden plaat gaat worden", zegt Bakker.

Hij verwacht dan ook dat de samenwerking met Major Lazer een opstapje kan zijn. "Ik denk dat dit me wel meerdere opdrachten gaat opleveren. Ze hebben me ook al uitgenodigd in Miami om daar te gaan schrijven voor andere artiesten en om mijn eigen DJ-act door te zetten."

De Jouster zou eigenlijk dit jaar al naar de Verenigde Staten, maar dat kon door de coronacrisis niet doorgaan. "Ik heb net dit jaar een nieuwe deal getekend in Amerika, een publishing deal. Het plan was om dit jaar ernaartoe te gaan en te produceren met een heleboel artiesten."

Bron: Omrop Fryslân
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden