Foto Eveline de Bruin / Pixabay

JOURE - Ondernemersvereniging WIH, inmiddels ruim negentig jaar actief in Joure, komt met een nieuw en zoals ze zelf schrijven uniek evenement. Aanstaande zaterdag draait de vlecke door.

De eerste editie van 'Joure draait door' begint om 12.30 uur en omvat een programma met het thema doordraaien, voor jong en oud. ,,Shoppen wordt beloond met gratis deelname aan het draaiend rad, waar honderden prijzen zijn te winnen, of een rondje draaien in èèn van de draaimolens'', vertelt Thomas Groeneveld.

Voor wie van gezond houdt kan meedoen aan het eerste Jouster Kampioenschap Smoothiedraaien. In het kader van beweging is er ook de mogelijkheid om zelf een springtouw te draaien. In de Midstraat zorgt een draaiorgel voor bijpassende klanken. Ook zullen er volop ballonnen worden gedraaid en kunnen er Oud-Hollandse spelletjes worden gedaan.

Een slinger aan het draaiend rad of rondjes maken in de draaimolens kan door de vouchers die het winkelende publiek ontvangt bij besteding van 10 euro in winkels en bij de horeca. 'Joure draait door' is van 12.30 tot 16.30 uur.