Johannes Terpstra nieuwe directeur It Toanhûs

Johannes Terpstra en Emily Diepeveen-Zwart van It Toanhûs Eigen foto

BROEK - Per 1 mei heeft centrum voor de kunsten in De Fryske Marren It Toanhûs een nieuwe directeur. Johannes Terpstra uit Broek volgt Emily Diepeveen-Zwart op, zij was de afgelopen zes jaar directeur en gaat met pensioen. Terpstra is nu nog werkzaam als coördinator Educatie & Talent van het Noord Nederlands Orkest. Bij It Toanhûs verzorgt hij als projectleider het uitblinkerstraject.

De Raad van Toezicht van It Toanhûs laat bij monde van voorzitter Rients Schuddebeurs erg blij te zijn met de benoeming van Johannes Terpstra. ,,Hij is bijzonder goed thuis in het Friese culturele veld en de muziekwereld en kent als voormalig docent slagwerk ook de kneepjes van het onderwijsvak. Door zijn voorgaande rol als coördinator binnen It Toanhûs en zijn huidige rol voor wat betreft het uitblinkerstraject kent hij het instituut van binnen ook goed. Wij ervaren dan ook een groot draagvlak bij het personeel.”

Schuddebeurs kijkt met waardering terug op de wijze waarop Diepeveen-Zwart de kwaliteit van het onderwijs op niveau heeft gehouden. ,,Zij is ondanks de coronaperiode in staat geweest leerlingen blijvend aan het instituut te verbinden.”