Jack Bottleneck en band 15 januari in Podium Gorter

BALK - Wie Jack Bottleneck kent weet waarom hij de door hem gezongen nummers met overtuiging weet te brengen. 

Hij is authentiek, puur en vooral muzikant, iemand die bijna alle kanten van het leven heeft doorgemaakt. Na een aantal donkere jaren worstelde hij zichzelf weer omhoog om zich te richten op een muzikale toekomst.

Jack groeide op in de Friese Wouden, waar men dwars, "oars as oars" en vrijgevochten is. Hij leerde al op jonge leeftijd verschillende muzikale stromingen kennen, wat duidelijk te horen is aan z'n karakteristieke rauwe stemgeluid en gebruik van instrumenten.

De basis ligt voor hem vooral in de blues, bluegrass, country blues en Americana, eerlijk en oprecht

maar trouw blijven aan de basis. Met zijn op Americana leunende repertoire slaagt hij er telkens weer in het publiek te prikkelen, te verbazen en te charmeren.

Jack Bottleneck deelde het podium met grote namen als: Danny Vera, Julian Sass, Hackensaw Boys, Scott H Biram, Henhouse Prowlers, en vele meer. Ook verscheen hij in radio en t.v. docu’s als: de Staat van Stasse, Fiel de nacht en de Weg naar de Melkweg.

Sinds 2019 speelt hij met band, met als vaste bezetting; Rob Taekema op bas, Herman Frank als solo gitarist en Johannes Blanksma op drums.

Jack Bottleneck en zijn band komen op 15 januari 2023 naar Podium Gorter Balk. Kaarten à € 15,00 zijn verkrijgbaar via de website: www.podiumgorter.nl.