Iepenloftspul 'De Bile yn Wicklewood' bijna uitverkocht

WIJCKEL - Vrijdag is het eindelijk zover, de première van het iepenloftspul 'De Bile yn Wickelwood'. Vier openluchtvoorstellingen zijn uitverkocht. Alleen voor de ingelaste voorstelling van 23 juni zijn nog enkele tientallen kaarten verkrijgbaar.

Het decor het iepenloftspul wordt gevormd door de ijsbaan die in het Van Coehoornbos gesitueerd is. Het stuk dat daar gespeeld wordt gaat over Wicklewood -een klein dorpje in Bosgeasia- waar iedereen wel wil wonen. Het dorpje is erg zelfvoorzienend en heeft alle voorzieningen van vroeger nog. Onder andere een bakker, slager, groenteboer én zelfs een fietswinkel. Alleen de school is kort geleden gesloten. En de fanfare Melodia - hun laatste sociale voorziening - staat op de tocht omdat de districtie de subsidie stopgezet heeft en vol voor toerisme wil gaan.

Gelederen op scherp
Het hart zou daarmee uit Wicklewood gescheurd worden en daarom zetten de Melodianen allemaal acties op om het korps te redden. Wanneer het plan ‘Amsterdamsko Lake Distrikt’ op tafel ligt lonkt de roem én het geld. Hiermee is niet alleen Melodia te redden, maar kunnen ook alle dromen in vervulling gaan. Maar hoe meer ‘Plan ALD’ zijn vorm krijgt, hoe verder de gelederen op scherp komen te staan in Wicklewood. Dus: Wie zit hier eigenlijk op de eerste en wie op de tweede zit?

De theatervoorstelling is speciaal geschreven door Romke Gabe Draaijer, de regie is in handen van Marc van der Veen. De grote muzikale rol komt, hoe kan het ook anders, voor rekening van Fanfare Melodia Wijckel.

Meer informatie en kaartverkoop via www.ticketkantoor.nl/shop/ilswijckel Lees het complete eerder gepubliceerde verhaal op: www.grootdefryskemarren.nl/grootdefryskemarren/iepenloftspul-wijckel-ambitieus-en-hedendaags-stuk-we-zetten-hoog-in