Henk Gemser en Jos Boerland trappen 'Doortrappen-seizoen' af

BALK - Het nieuwe 'Friese Doortrapppen-seizoen' werd afgelopen week op het Haskeplein in Balk afgetrapt. Dit werd gedaan door wethouder van De Fryske Marren Jos Boerland en Henk Gemser. Boerland overhandigde een koolkit aan wegkapitein, degene die zorgt voor de veiligheid van een fietsgroep, Greet Atsma. Met deze toolbox kan men wekelijks een veilige ronde gaan fietsen.

Na de overhandiging begon de groep deelnemers van 60 tot 90 jaar aan hun eerste gezamenlijke fietstocht van dit jaar. Samen met Henk Gemser, die oud-schaatscoach is en chef-de-mission van de Olympische Winterspelen in Vancouver was.

In 16 gemeenten werd het Friese 'Doortrappen-seizoen' afgetrapt. Daarmee kunnen Friezen dit seizoen meedoen aan diverse gratis fietsactiviteiten in de eigen omgeving, via het programma 'Doortrappen Fryslân'. Ze kunnen zich bijvoorbeeld aansluiten bij een fietsgroep, meedoen aan een verzorgde fietsdag of een fietsspiegelactie. Het volledige aanbod staat op www.doortrappen.frl.

Wie in zijn woonplaats een fietsgroep wil starten en daar ondersteuning bij nodig heeft kan contact opnemen met buurtwerker sport en cultuur, Lonneke Post via l.post@sociaalwerkdekear.nl of 06-51291195.