Grote boekverkoop en zomerse openingstijden in de bibliotheken

Foto Bibliotheken Mar en Fean

DFM - Vanaf maandag 6 juli is er een grote boekverkoop in de bibliotheken in Balk, Joure en Lemmer. Er is keuze uit een ruime collectie aan boeken en tijdschriften.

Volgens Bibliotheken Mar en Fean kunnen geïnteresseerden ,,lekker snuffelen tussen de boeken en de voorraad leesvoer voor de vakantie aanvullen. De boeken zijn te koop voor €1,- per stuk, voor kinderboeken betaalt men € 0,50. Of een tas vol voor maar € 5,-.''

Bezoekers moeten in verband met het coronavirus bij binnenkomst een mandje meenemen, anderhalve meter afstand houden en voor en na het uitzoeken de handen schoonmaken.

Weer langer open
Vanaf 6 juli gaat de bibliotheek in Joure ook weer langer open. Sinds de landelijke heropening van de bibliotheken zijn de twaalf vestigingen van Bibliotheken Mar en Fean beperkt geopend, voornamelijk ’s middags. Daar komt vanaf 6 juli voor de grotere vestigingen, waaronder Joure, verandering in.

Rixt Heegsma, sinds 1 juni aangetreden als directeur-bestuurder van Bibliotheken Mar en Fean, is tevreden met de manier waarop de coronarichtlijnen worden opgevolgd. “We zijn blij dat we onze klanten al een aantal weken weer mogen verwelkomen. Met de huidige maatregelen lukt het ons prima om voor zowel de klanten als de medewerkers een prettige en veilige omgeving te creëren. Daarom is het nu tijd om in een aantal vestigingen de openingstijden en dienstverlening te verruimen.”

Kom vooral langs
Daarvoor grijpt de bibliotheek de tijdelijke zomeropeningstijden aan. “We willen mensen laten weten dat we graag weer voor ze klaar staan. Kom dan ook vooral langs in de bibliotheek”, aldus Heegsma. Voor de bibliotheek in Joure betekent dit dat de deuren geopend zijn op maandag van 14.00 tot 17.30 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 10.30 tot 17.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

Ook enkele faciliteiten worden weer beperkt opengesteld. De publiekscomputers zijn nog niet te gebruiken, maar wel kunnen bezoekers gebruik maken van aangewezen werkplekken.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden