Gratis livestream Matthëus Passion vanuit de Sint-Nicolaaskerk in Sint Nyk

SINT NICOLAASGA - De Stichting Passie voor de Kunst moest in 2020 haar eerste opvoering van de Mattheüs in St Nicolaasga uitstellen vanwege de coronapandemie. Ook dit jaar is er geen andere keuze dan uitstellen naar 2022. Toch wil de stichting de lijdensweek niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Daarom organiseert zij op woensdagavond 31 maart a.s. om 20.00 uur een livestream van de mooiste delen uit Bach’s Mathëus Passion vanuit de Sint-Nicolaaskerk in Sint Nyk met een herhaling op Goede Vrijdag 2 april om 20.00 uur.

Musici van het Nationaal Symfonisch Kamerorkest zullen met medewerking van een viertal professionele zangsolisten en onder leiding van dirigent Jan Vermaning een ingekorte versie van de Mattheüs-Passion van Bach ten gehore brengen. Het totale muziekgezelschap van ongeveer 25 musici wil de kijkers en luisteraars in een ruim uur meenemen naar de jaarlijkse traditie rondom de Passie.

Bijzonder in beeld
Bekende delen uit de magistrale compositie van Bach worden live ten gehore gebracht, zoals ‘Aus Liebe’, diverse koralen en natuurlijk het ‘Erbarme Dich’... Daarbij worden de prachtige staties van de Kruisweg in de Sint-Nicolaaskerk op een bijzondere manier in beeld gebracht.

Inleiding
Voorafgaand aan de uitvoering zal muziekrecensent en Bachkenner Rudolf Nammensma een inleiding verzorgen op Bach’s Matthëus Passion en specifiek op deze uitvoering. Vanaf omstreeks 19.40 uur kunnen belangstellenden dit via de livestream volgen.

De wijze waarop de Stichting Passie voor de Kunst dit project initieert en organiseert is uniek en men hoopt dat het een goed alternatief is voor het bijwonen van een live concert. De streaming is gratis en voor iedereen te bekijken, alleen of thuis met familie, maar ook met elkaar in bijvoorbeeld de diverse rust- en verpleeghuizen in de gemeente, in Friesland en daarbuiten.

De link naar de livestream is samen met alle informatie over de uitvoering te vinden op de website van Passie voor de kunst www.passievoordekunst.nl