'Gestolen' Kameleonboot terug in Terherne, daders de cel in

TERHERNE - Eind vorig jaar werd de Kamleonboot bij het Kameleondorp ontvreemd. Het ging om de filmboot die werd gebruikt voor de opnames van 'De Schippers van de Kameleon' (2003), 'Kameleon 2' (2005) en 'Kameleon de Serie' (2018).

Met de jaarwisseling kwam de aap uit de mouw. ,,Het bleek dat een stel nozems namens de 'Doezumer Oudjaars Ploeg' uit Groningen het kostbare item hadden ontvreemd, nadat ze zich bij Kees voordeden als toeristen die er een selfie mee wilde maken'', zo laat het Kameleondorp opgelucht weten.

De boot maakte met 'Hielke en Sietse' een ludieke vaart door de Doezumertocht, om bij de gemeente aandacht te vragen voor onderhoud aan de Peebosserbrug. Deze brug heeft een nieuw contragewicht nodig.

Soepblikken voor brug
Bij terugkeer van de boot stond Veldwachter Zwart de daders op te wachten. ,,Nog voordat ze goed en wel bij de ingang waren, werden ze staande gehouden en in de cel gegooid.'' Daarna vertelde Gerben dat de Doezummers een ijzersterke actie wilden organiseren. Als alle 63.965 inwoners van de gemeente Westerkwartier een leeg soepblik doneerden, dan was er binnen de kortste keren genoeg ijzer voor een nieuwe contragewicht.