Geen Brêgepop Festival in Scharsterbrug dit voorjaar

Foto Gewoan Dwaan - Douwe Bijlsma

SCHARSTERBRUG - Het Brêgepop Festival in Scharsterbrug is verplaatst naar 2022. Het muziekevenement vindt elk jaar in april plaats, als opening van het festivalseizoen in het noorden. De organisatie ziet zich genoodzaakt om het Brêgepop Festival, één van de eerste grote evenementen in Friesland, voor de tweede keer oprij te verplaatsen vanwege de coronamaatregelen.

Door de aanhoudende coronacrisis is het onmogelijk om een grootschalig evenement als Brêgepop Festival te kunnen organiseren. Ook al gingen de voorbereidingen voor de editie die in april van dit jaar gehouden zou worden door, gezien de huidige maatregelen is het verplaatsen van het evenement de enige juiste beslissing.

2022 fantastische editie
,,De versoepelingen blijven nog uit en er is weinig tot geen perspectief om op korte termijn een festival te kunnen organiseren'', aldus Hessel Faber van de organisatie. ,,Het festival verplaatsen naar later dit jaar is helaas geen optie voor ons en ook niet voor onze gemeente. Brêgepop Festival hoort plaats te vinden in april, als de start van het festivalseizoen. We richten daarom alle pijlen op 2022 en maken er een fantastische editie van op 8, 9 & 10 april 2022.''

Enorme teleurstelling
Bezoekers die al in het bezit zijn van een ticket hoeven zich volgens de organisatie overigens geen zorgen te maken. Alle tickets blijven geldig en worden automatisch overgezet naar de nieuwe data. Hessel Faber: ,,Het is een enorme teleurstelling dat we ook in 2021 geen Bregepop Festival kunnen organiseren. Met het virus dat nog altijd actief is kunnen we helaas niets anders dan deze situatie accepteren. We hopen op begrip van onze bezoekers.''

Brêgepop Festival ontving eerder grote artiesten als Guus Meeuwis, Miss Montreal, Golden Earring Headhunterz en Snollebollekes. Het festival zet jaarlijks in op een totaalbeleving met een gevarieerde line-up voor jong en oud, meerdere area’s, eten en veel gezelligheid. ‘Uiteraard zullen we behoorlijk uitpakken in 2022! We hebben wat in te halen. Wat in het vat zit verzuurt niet'', besluit Faber.