FOTO'S / Waaghalzen wandelen in geestenwereld

JOURE - Om precies acht uur in de avond gingen de lichten in de oude gebouwen van Museum Joure uit. Gasten staan voor de deur en worden door de nieuwe nog niet ingewerkte portier binnengelaten. Vooraf hebben al meer dan honderd waaghalzen zich aangemeld voor een wandeling in het donkere museum dat overdag zo vriendelijk lijkt. De 'Ghostwalk' maakte zaterdag deel uit van Museumnacht FRL met als thema 'De nacht is onze speeltuin'.

Tussen de collecties over onder andere koffie, thee, klokken en drukwerk liepen de bezoekers met in de hand een zaklamp. Op hun tocht ontwaarden ze illustere bewoners en ambachtslieden die door hun historische panden dwaalden. Menig aanwezige de stuipen op het lijf jagende.

De kopergieter die vertelde over zijn laatste nacht. De klokkenmaker, die gek werd van de klokken. Kennis werd gemaakt met Grietje Greolts, die net bevallen was van een drieling. De drukker die bezoekers niet op prijs stelde en de kapitein van de GelderMalsem die over zijn verloren schip verhaalde. Allen namen ze de museumbezoekers mee in de nacht. Een wandeling met geesten die werd afgesloten met mocktails zoals een Bloody Coffee in de verlichte museumtuin.