Foto’s van Kenny Douwenga aan de wand in Posthuis Theater

HEERENVEEN - De afgelopen periode heeft het Posthuis Theater in Heerenveen, ondanks de coronacrisis, hard gewerkt om het theater onder andere binnen een nieuwe schilderbeurt te geven. 

Daarnaast heeft één van de wanden in een bovenzaal, de ‘Logekamer’, een decoratieve invulling gekregen met medewerking van straatfotograaf Kenny Douwenga uit Joure.

Eind oktober 2019 deed het Posthuis Theater een oproep op Facebook aan creatieve geesten die één van de wanden in een vergaderzaal van het theater zou voorzien van een creatieve decoratie. Uit alle inzendingen werd eind januari straatfotograaf Kenny Douwenga gekozen. Vooral zijn zwart-wit series vielen erg op bij de commissie waardoor de keuze unaniem was.

Kenny Douwenga is in februari aan de slag gegaan. Er moest worden bepaald welke foto’s er komen er te hangen, op welk materiaal de foto’s worden getoond, en op welke formaat en in wat voor volgorde. Het werd een lang proces, mede doordat ook hier het coronavirus voor vertragingen zorgde. Maar de coronacrisis liet het de creatieve commissie van het theater en Kenny niet uit het veld slaan. Het ging dan niet meer zo snel, maar een creatieve decoratie zou er zeker gaan komen. En het is ook gelukt.

Sinds 1 juni – de heropeningsdatum van de theaters in Nederland – zijn in de logekamer van het Posthuis Theater prachtige zwart-wit foto’s te bewonderen van Kenny Douwenga. De foto’s van de Jouster zullen hier het hele seizoen 2020/2021 blijven hangen. Daarna gaat het Posthuis Theater opnieuw op zoek naar een nieuwe creatieve geest die voor een nieuwe creatieve decoratie wil zorgen. Hiermee wil het theater amateurs die over voldoende kunstzinnig talent beschikken een podium geven om hun werk of creatieve uiting een jaar lang ten toon te stellen.

Wie de foto’s van Kenny Douwenga wil zien en niet toevallig een vergadering in de betreffende ruimte heeft, kan een afspraak met het theater maken via info@posthuistheater.nl.Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden