FOTO'S / Trots VVV bestuur deelt attenties uit aan trouwe ledenschare in Sint Nyk

SINT NICOLAASGA - Onlangs maakte het bestuur van de Vereniging voor Volksvermaken in Sint Nyk bekend op basis van de geldende coronamaatregelen het niet mogelijk is om op feestelijke wijze Sint Nykster Merke te vieren. Eerde werd al bekend dat de traditionele Allegorische Optocht, het hoogtepunt van de merke, vandaag niet door kon gaan.

Om de eerste donderdag van september niet helemaal geruisloos voorbij te laten gaan trok het bestuur door de straten van het dorp. Op een wagen die werd voortgetrokken door een tractor waren kassahokjes geplaatst, van waaruit feestelijke deuntjes klonken. Het bestuur bracht tijdens de rondrit enveloppen rond bij de leden.

Zij kregen een set met speciale Allegorische Optocht speelkaarten. Daarbij was een kaart gevoegd met als aanhef: ,,Het VVV Sint Nicolaasga is trots op haar leden!'' Voor de tweede keer op rij kon de merkeviering niet doorgaan. Dit tot grote spijt van de vele liefhebbers. Zij kunnen ook niet terecht bij de kroegen in het dorp, aangezien zij om problemen met handhaving van de coronategels te voorkomen tot en met zaterdag gesloten houden.

Op de kaart schrijft het bestuur verder onder andere ,,Voor dit jaar hebben we, na de annulering van de Allegorische Optocht, ingezet op een ouderwetse Sint Nykster Merke. Door berichten begin augustus hebben we ook door deze plannen een streep moeten zetten. Wij als VVV Sint Nicolaasga zijn enorm trots op jullie als leden, dat jullie ons trouw zijn gebleven de afgelopen jaren, vandaar deze attentie van ons richting jullie.''

Er wordt afgesloten met de woorden ,,De kaarten zullen voor het jaar 2022 opnieuw worden geschut, en Sint Nyk zal terug komen als nooit tevoren! Graag zien we jullie op donderdag 1 september 2021.''