FOTO'S / Trappen en happen met de KPJ Sint Nyk op paaszondag

SINT NICOLAASGA - Waar de Katholieke Plattelands Jongeren (KPJ) Sint Nyk normaal gesproken op eerste paasdag voor een feestje de kroeg in duiken, gingen ze nu voor volop beweging. Bijna 120 deelnemers trapten en hapten tijdens 'De Tocht Der Tochten', die door de jongeren samen met horecagelegenheden in de regio was uitgestippeld.

In groepjes van twee, met ieder een tijdslot, gingen de fietsers van start bij de Wissel in het dorp. Met een stempelkaart op zak reden ze een route van 20 kilometer.

Daarbij werden stops gemaakt bij de Blaauwpleats in Boornzwaag voor een borrel, bij Brasserie AnderS in Langweer kregen de fietsers een hamburger en een warme soep, op Teroele was het tijd voor lekkers uit het frituur bij Iwan en Ria Zuchowski en na de finish bij het Wapen van Friesland stond er nog een drankje klaar.

Tussendoor was er door de KPJ ook nog voor vermaak gezorgd met een fotomoment bij de paashaas en ringsteken de voormalige boerderij van Ed Nijpels. De tocht viel letterlijk en figuurlijk goed in de smaak bij de fietsers.