FOTO'S / Terhenster Merke van start met vermaak voor de kinderen

TERHERNE - Waar andere plaatsen in De Fryske Marren er door coronaregels niet in slagen om een dorpsfeest te organiseren, is het met de Terhernster Merke wel gelukt. Op 23 augustus kreeg men toestemming om een aangepast feestje te gaan vieren tijdens de Merke 2021, met als toepasselijk thema 'Oars as Oars'.

De straten zijn versierd met vlaggetjes en feestverlichting, zodat de kinderen op vrijdagochtend op weg naar de ijs- en skeelerbaan meteen in de stemming komen. Op het terrein werden er in groepjes diverse activiteiten gedaan. Er werd gedanst en speciale Merke T-shirts werden van kunstwerkjes voorzien.

Tussendoor kregen de deelnemers drinken en suikerspin. Ook konden de jeugdigen van het dorp hun energie kwijt op een stormbaan en raadsels oplossen in de EscapeRoom. De ochtend werd afgesloten met een heerlijk broodje knakworst, waarna de ingestudeerde dans gezamenlijk werd uitgevoerd.

Op het programma van de Terhernster Merke stond vrijdagavond nog een jeu de boules en beachvolleybaltoernooi op het programma. Vandaag wordt vanaf elf uur de historische 'Oars as Oras' wandel- en vaartocht gehouden. Deelnemers ontdekken tijdens de vijf kilometer lange tocht Terherne en de historie zoals ze nog nooit gezien of gehoord hebben.