FOTO'S / Sneupen tussen oude en de nieuwste modeltreinen

JOURE - De modelspoorbeurs in Joure is bekend in een grote regio. Zesmaal per jaar worden de zalen van 't Haske gevuld met oude en de nieuwste digitale treinen. Maar ook alles wat naast het rijdend materieel nodig is voor deze hobby ligt uitgestald op tafels.

Van seinen, boompjes, figuurtjes, grasstrooisel, spoorplaten, rails, autootjes en transformators, je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt wel ergens aangeboden. Het walhalla voor de modeltrein fanaat. Nieuw en gebruikt van de meeste merken. De liefhebbers, afgelopen zaterdag zo'n tweehonderd, snuffelen bij de kramen van deelnemers uit alle windstreken.

De beurs in Joure is voor zowel de standhouders als bezoekers, jong en oud, ook de juiste plek om het enthousiasme over hun gezamenlijke hobby te delen. Over hoe het begon met opwindtreintjes, grote modelspoorprojecten zijn gebouwd en de overgang naar de wereld van het digitale treinen.

Het volgende moment om de verzameling compleet te maken of die mooie bijpassen kermisattractie te vinden is op zaterdag 16 juli.