FOTO’S / Lekker feestje bij Bokkepop 2023

OUDEGA (DFM) - Afgelopen weekend vond alweer de dertiende editie plaats van het tweedaagse Bokkepop Festival in Oudega. Vrijdag was er de Feestquiz voor de inwoners van Oudega, Elahuizen en Kolderwolde met mooie prijzen geschonken door sponsoren. De muziek kwam deze avond van Dear Mister Fantasy. Zaterdag was er feestmuziek met “De Hûnekop” en de Limburgse band “Jackfire”.

Bart, Rik, Jeroen en Emiel van De Hûnekop beten de spits af en de sfeer zat er gelijk in. Het repertoire, wat een mengeling is rock, blues en country, kan ook worden omschreven als rouwdouwersmuziek. Thema zijn de normale zaken die je tegenkomt in het gewone leven, zoals gedoe op de werkvloer en vrouwen die weer goed dwars zijn en waar de man maar naar moet raden wat het probleem is. Natuurlijk met een behoorlijke knipoog.

Emiel is een echte entertainer op het podium en weet het publiek vanaf het eerste moment in te pakken en goed te bespelen. Al hun hits werden ten gehore gebracht en natuurlijk ook de grootste hit van vorig jaar ‘Wy kam fram Fryslân’, de huidige nummer 1 van de Fryske Top 100.

Jackfire
Om 11 uur in de avond was het de beurt aan Jackfire Deze uit Limburg afkomstige band is van alle markten thuis. Van top 40 hits van nu tot gouwe ouwe, van stevige rock tot mooie ballads. Het repertoire van Jacko, Bram, Tristan en Wessel is zeer divers. Het was wel een overgang van de Hûnekop naar Jackfire en het publiek moest er eerst even inkomen. Daarna zat de sfeer er weer goed in en was er voor ieder wel iets leuks. Liedjes als Stil in mij en andere meezingers zorgden voor een mooie sfeer.

Al met al was de 2023 editie van Bokkepop voor het publiek een prachtige avond met muziek voor jong en oud.

Tekst en foto’s Folkert Folkertsma Kijk voor alle foto's op www.facebook.com/GrootDeFryskeMarren