FOTO'S / Koningsdag Balk: toneel, limonade voor 10 cent, bloemen en planten, lp’s en nog veel meer

BALK - De eerste verkopers waren er naar verluid al om 7 uur bij, ze zaten klaar op hun favoriete stekje. De ochtendstond heeft goud in de mond en na twee jaar wil een ieder wel weer. De markt kwam pas later in de ochtend op gang, ook omdat in eerste instantie het weer aan de koude kant was. Dat knapte gelukkig op en al gauw waren er een hoop koopjesjagers op de been.

Er is natuurlijk prachtig spul te koop voor wie het gebruiken kan. Limonade voor 10 cent, bloemen en planten, lp’s, noem het maar op en het was te koop. Ook konden kinderen geschminkt worden in veranderen in bijvoorbeeld Batman of een schildpad. Een gezellige boel in Balk.

Twee eenakters
Voor wie behoefte had om even zittend bij te komen had toneelvereniging “De Swalkers” drie keer een uitvoering op deze dag in de Treemter. Bij deze voorstelling werden twee eenakters opgevoerd. Een eenakter is een toneelstukje van ongeveer een kwartier. Twee vermakelijke stukjes werden opgevoerd. Mooi dat na twee jaar niks kunnen doen de toneelclub nog vol leven zit.

Brandweer maakt auto kopje kleiner
In 2023 wordt er weer een avondvullend stuk opgevoerd. Vandaag was de voorstelling gratis in kon er vrijwillig een houtje worden gekocht voor het draaiend rad. De houtjes waren snel uitverkocht en zo konden de onkosten gedekt worden. Leuke anekdote, een auto was onderdeel van de voorstelling en ondanks van te voren opmeten paste hij, op het allerlaatste moment, toch niet door de deur. Gelukkig was de brandweer bereid om de auto een kopje kleiner te maken en paste het toch.

Al met al een geslaagde dag, Balk liet een mooie Koningsdag viering zien. Bij “Het Swaentje” was live muziek te horen van “Classic Rock” en ”Locked out” Op 7 mei vind de volgende happening plaats, de opening van het watersportseizoen. Er zijn dan allerlei activiteiten zoals braderie, watertaxi, paardentaxi, shantykoren en nog veel meer.

Tekst en foto's Folkert Folkertsma