FOTO'S / Jouster Merke kermis met en zonder hekken, geen coronatoegangsbewijs

JOURE - Op de Sinnebuorren wordt gewerkt aan de opbouw van de Jouster Merke kermis. Onlangs kreeg organisator Martin Meijer toestemming. Het rondreizende attractiepark heeft te maken met halverwege wisselende coronaregels.

Onder het toeziend oog van de Jouster kermis burgemeester Ynte Kuindersma worden onderdelen uitgeladen voor onder andere de draaimolen en botsauto's. Dat de kermis definitief doorgaat trekt ook bekijks van andere, vooral jongere, nieuwsgierigen. Kinderen kijken enthousiast rond op het parkeerterrein naar wat er binnenkort aan vermaak geboden zal worden.

Met en zonder hekken, geen coronatoegangsbewijs
De kermis gaat donderdag van start op basis van het door Meijer ingediende en goedgekeurde coronadraaiboek. Dat betekent dat het terrein is afgezet met bouwhekken, dat er een in- en een uitgang is, dat men 1,5 meter afstand van elkaar moet houden en dat er maximaal 1035 bezoekers tegelijkertijd binnen de hekken mogen zijn. 

Gemeente De Fryske Marren heeft laten weten dat dit met ingang van zaterdag, wanneer de coronaregels worden versoepeld, kan worden aangepast. ,,De hekken staan donderdag en vrijdag rond de kermis in verband met het maximum aantal personen. Ze blijven zaterdag in eerste instantie staan voor de veiligheid en duidelijkheid, maar kunnen in overleg met de toezichthouders van de gemeente zaterdag worden weggehaald.''

Geen coronatoegangsbewijs
Ook de toegangscontroles op het aantal aanwezige personen komen, zo laat DFM weten, vanaf 25 september te vervallen. Van de verplichte 1,5 meter afstand is dan ook geen sprake meer. Tijdens de gehele kermis is er geen coronacheck. De Fryske Marren: ,,De kermis is een doorstroom locatie en daar hoeft geen coronatoegangsbewijs te worden gecontroleerd.''