FOTO'S / De Lange Hoek bij Elahuizen klaar voor de zomer

ELAHUIZEN - Deze week opende burgemeester Fred Veenstra met het doorknippen van een lint De Lange Hoek weer voor bezoekers. Ook maakte hij een vaartochtje. Het recreatieterrein nabij Elahuizen biedt zonaanbidders, vissers, vaarders en andere recreanten nu weer optimaal vertier.

Het gebied aan de boorden van de Fluessen kreeg in korte tijd een nieuwe vrij toegankelijke trailerhelling, aanlegsteiger, zonneweide en twee visplaatsen. Ook is het parkeerterrein verbeterd en is het strand opnieuw ingericht.

Samenwerking
De verbetering van De Lange Hoek kon vlot, er ging zo'n jaar mee gepaard, worden gerealiseerd door samenwerking tussen onder andere inwoners van Elahuizen, gemeente De Fryske Marren, Marrekrite, provincie Fryslân en Sportvisserij Fryslân. ,,Hierdoor doet ‘watersportdorp Elahuizen’ zijn naam letterlijk weer eer aan'', zo laat de gemeente weten. Door de aanleg van de steiger kan de varende recreant het strandje nu ook bezoeken. Het project is mede gefinancierd door het kernenbudget De Fryske Marren, Iepen Mienskip Fonds (IMF) door provincie Fryslân en sportvisserij Fryslân,

Officiële zwemlocatie
De Lange Hoek is een officiële zwemlocatie en eigendom van gemeente De Fryske Marren. Op officiële zwemlocaties wordt de waterkwaliteit en de fysieke veiligheid in de gaten gehouden. Voor meer zweminformatie kunt u terecht op www.zwemwater.nl.