FOTO'S / BN-ers André en Janny bezoeken Joure en Sloten

SLOTEN - Het populaire televisieprogramma Denkend aan Holland brengt André van Duin en Janny van der Heijden met haar hondje Nhaan deze keer naar Friesland. De serie die nu opgenomen wordt is de winterse Elfsteden editie. Dit in het kader van dat het in januari 2022 vijfentwintig jaar geleden is dat de laatste officiële Elfstedentocht op de schaats werd verreden.

Op zaterdagochtend streek het camerateam met de presentatoren neer in Joure. Daar brachten ze een bezoek aan schaatsenfabrikant Zandstra. Nadat de opnamen daar afgerond waren en er genoten was van de Friese lekkernij oranjekoek, ging het gezelschap door naar Sloten.

Welkom door stadsomroeper
Om tien voor drie voeren de presentatoren Sloten binnen. Ze werden welkom geheten door de stadsomroeper Pieter Haringsma die hun, op luide toon, uitgebreid een aantal wetenswaardigheden over de stad vertelde. Ook kregen ze een aantal streekproducten aangeboden.

Van enige vorst was deze zaterdag geen sprake, het was heerlijk weer met een waterig zonnetje. Ver boven nul dus. Door het plaatselijke koor werden een aantal liederen gezongen, waarna André, Janny en Nhaan naar een hotel gingen voor de overnachting. Denkend aan Holland wordt in februari uitgezonden.