FOTO'S / 3000 bezoekers ouderwets uit hun dak in Park Heremastate

JOURE - Waar in het verleden met regelmaat grote muziekacts als Doe Maar, Normaal, BZN, De Dijk en Golden Earring, het openluchtpodium in Park Heremastate bestegen, bleef het er de afgelopen jaren rustig op dit vlak. Met de eerste editie van Herema Park Live zaterdag bracht JOMO (JOuster Muziek in de Openlucht) Concerts daar met een mix van lokale en grote landelijke artiesten verandering in.

In de prachtige setting van het Jouster park kwamen drieduizend bezoekers samen om te genieten van het gevarieerde muzikale programma dat hun geboden werd. Het zorgde voor een sfeer zoals die er in het verleden ook geproefd kon worden. Met een drankje in de hand staand op het veld of zittend op de berg luisterend naar de optredens. Als eerste was het de beurt aan Brass Inc, een veelzijdige coverband betaalde uit dertien enthousiaste muzikanten. Zij warmden het publiek op met eigentijdse, maar ook oude nummers, versterkt met een blazerssectie.

Waylon
Rond half negen besteeg Waylon het podium, die ondanks prima muziek de sfeer er niet echt in wist te krijgen. Wellicht heeft de ophef die vrijdag over het vreemdgaan van de zanger ontstond daar een rol in gespeeld. Zelf bestede de zanger er op het podium ook nog enkele woorden aan. Daarna zette Waylon met zijn doorleefde rauwe stem het volgende nummer in om, zoals de zanger het zei, de muziek te laten spreken voor dat wat er gebeurd is.

Aanstekelijk
De dame die na hem het publiek wel uit z'n dak liet gaan was Sanne Hans, oftewel Miss Montreal. Op een aanstekelijke manier nam ze de toehoorders mee van het ene naar het andere voor velen bekende nummer. Er werd volop enthousiast meegezongen, gedanst, gejuicht en geklapt. De interactie die Sanne Hans regelmatig met het publiek zocht werkte daarbij prima mee.

Energieke muziekshow
De eerste editie van Herema Park Live werd afgesloten door Jouster band Straight On Stage. Zij brachten een voor hun kenmerkende energieke muziekshow, een optreden met covers vol overgave. De zes bandleden, met als voorman zanger Big Titty Tjitte, namen hun publiek mee naar 'the good old days'. Straight On Stage zorgde er met hun optreden voor dat de aanwezigen met een gevoel van ouderwetse gezelligheid in de nacht huiswaarts keerden.

Klik voor alle foto's de link www.facebook.com/1544399035672511/posts/5160742724038106/