Feestweek Balk met aangepast programma van start

BALK - Waar andere dorpsfeesten in De Fryske Marren geen doorgang vinden, hebben Langweer en Balk vanwege de coronaregels een alternatief programma opgesteld. Waar de feestelijkheden in Langweer donderdag van start gaan, is de Feestweek Balk maandag begonnen. Zonder beachevent en de gondelvaart als hoofdact.

De eerste bezigheid was een viswedstrijd voor de jeugd. Een groot aantal enthousiaste vissers kwam naar de Eastwal om daar een hengeltje uit te gooien en de grootste vis binnen te halen. Maandagavond was er een puzzelrit georganiseerd. Normaal verzamelden de deelnemers in zalencentrum De Treemter, maar dit jaar was dat niet het geval. Deze keer bleven de deelnemers in de auto zitten en reden via een drive-in langs de inschrijfbalie voor de puzzelrit.

Naast de kindermiddag, speurtocht, online mega bingo en fietstocht is er een straatkuier. Deelnemers lopen donderdagavond een route langs de prachtige straatversiering in het dorp. De muzikale begeleiding, die om 19.00 uur start op het Treemterplein, is van Concordia.

Op zaterdag worden de feestelijkheden in Balk afgesloten met een grote garage sale. Bij meer de 120 adressen wordt een grote diversiteit aan spullen verkocht. Er kan volop tussen de koopwaar worden gesnuffeld van 10.00 tot 15.00 uur.

Alle informatie inclusief de route van de straatkuier en de deelnemers van de garagesale zijn te vinden op www.feestweekbalk.nl/programma/