Feestelijke open dag zaterdag bij jubilerend openbaar vervoermuseum

25 maart opem dag NOV Museum Ouwsterhaule Foto NOV Museum

OUWSTERHAULE - Het Nationaal Openbaar Vervoermuseum (NOV) in Ouwsterhaule bestaat 20 jaar. Dit jubileum wordt aanstaande zaterdag 25 maart gevierd met een open dag. Daarbij is iedereen welkom om een kijkje te nemen achter de schermen van NOV. Onder andere het onderdelenmagazijn kan worden bezocht.

Het NOV museum biedt een overzicht van de diverse Nederlandse maatschappijen van het openbaar vervoer. Te beginnen bij de NTM, naar het openbaar vervoer van deze tijd. Het OV met de trein komt ook ruimschoots aan bod.

De vrijwilligers geven uitleg over het onderhoud en revisie van de bussen die het vervoermuseum rijk is. ,,Uiteraard kan men ook informatie krijgen over het huren van deze bussen'', zo laat NOV weten. Ook wordt er verteld over de digitale modelspoorbaan. ,,Tevens kan een rustmomentje worden ingelast in de bibliotheek tussen de honderden boeken over het openbaar vervoer.''

In het museum treedt de bekende Friese zanger Adri de Boer op. ,,Natuurlijk zal Adri ook liedjes vertolken over het openbaar vervoer.''

Op het terrein is catering aanwezig en er is natuurlijk de mogelijkheid om met een bus van het museum de omgeving te verkennen.