Eerste editie succesvol, inschrijving tweede 'Muziekcafé Joure' open voor muzikaal talent in DFM

Eerste editie Muziekcafe Joure succesvol Eigen foto

JOURE - Onlangs werd de eerste editie van 'Muziekcafé Joure' gehouden in Café 't Syl. Deze avond stond in het teken van Singer-Songwriter of covers die naar eigen hand gezet zijn. Volgens initiatiefnemers Benny Bakker en Wiebe de Jong loopt er voldoende muzikaal talent binnen de gemeente rond die onderbelicht zijn.

De opzet is om dit evenement drie à vier keer per jaar te organiseren en op deze manier startende muzikanten een podium te kunnen bieden. ,,Daarnaast zijn deze avonden ideaal om een try-out te doen. Door de gemoedelijke sfeer is het voor muzikanten een fijne manier om hun talent te tonen of iets uit te proberen, dat was tijdens de eerste editie ook te merken'', vertellen de organisatoren.

Veel aanmeldingen
Er waren vooraf vele aanmeldingen binnen gekomen en de eerste namen zijn zelfs al op de lijst voor de volgende editie gezet. Op het programma stonden: Ropecco , Heleen Wagemans, Methoxy, Rosemountainslake, Jessica van Wijk, Benny Bakker en Wiebe de Jong. Drummer Theo Woudstra maakte de muzikale omlijsting compleet. Door het uitvallen van Rosemoutainslake was er ruimte voor de spontane invulling van toetsenist/dirigent Johan Velthuis met zijn dochter Ilse Marije die aanwezig waren.

Inschrijven voor 20 mei
Het goed gevulde café was erg onder de indruk van de optredens die werden gegeven en tussendoor werd er gejamd door de aanwezige muzikanten, afgewisseld met duetten wat voor een extra leuke sfeer heeft gezorgd. Al met al kan men terugkijken op een zeer geslaagde avond en zijn er al nieuwe ideeën bedacht voor de volgende editie op zaterdag 20 mei. Aanmelden kan via muziekcafejoure@gmail.com. De activiteiten van 'Muziekcafé Joure' zijn te volgen op de Facebookpagina en Instagram: Muziekcafe Joure.