Eerste editie muziekfestival 'Heech fan de Toer' zaterdag in Joure

Foto Jouster Skomkoppen

JOURE - Dweilorkest de 'Jouster Skomkoppen' houden zaterdag in samenwerking met de horeca en de winkeliersvereniging van Joure de eerste editie van het muziekfestival ‘Heech fan de Toer” in de Midstraat.

Dweilorkesten, popkoren en slagwerkgroepen spelen op verschillende plaatsen in de Midstraat in Joure en zullen het winkelend publiek en het publiek op de terrassen vermaken.

De 'Jouster Skomkoppen' hebben in samenwerking met horeca Joure en de winkeliersvereniging het initiatief genomen voor het festival. “We zijn blij dat we na een paar jaar eindelijk weer op kunnen treden en dat er weer activiteiten georganiseerd mogen worden in onze mooie gemeente. Wij denken dat een vrolijk muziekfestival zeker bijdraagt aan een mooie zomerse start in Joure! Natuurlijk toeteren we zelf ook een muzieknootje mee. Wij hebben er zin in”, aldus Klaas Koehoorn, namens de organisatie.

Het festival start om 12.45 uur met de aftrap bij de Jouster trots de Jouster Toer. Eén van de trompettisten zal als startsein letterlijk ‘heech fan de toer' blazen.