Duizend kinderen openen drummend de Kindermuziekweek

DFM - Vorige week werd de Kindermuziekweek tiendaagse in De Fryske Marren geopend door Drumforce One. Zij waren door It Toanhûs gevraagd om af te trappen met een drumclinic.

De opening werd gedaan samen met wethouder Roel de Jong. Hij kreeg de meest belangrijke vraag van de week gesteld: houdt u van muziek? Hierop gaf De Jong een volmondig ja als antwoord. Vervolgens werd de vraag gesteld ‘Wat is uw favoriete lied?’. De wethouder vond deze vraag wat moelijker te beantwoorden omdat, zo vertelde hij, er heel veel mooie liedjes zijn en dat het heel erg van zijn stemming af hangt welk lied dan het mooiste is.

Drumspektakel
Aangezien de opening van de Kindermuziekweek hem vrolijk stemde, koos hij voor ‘Ik ben vandaag zo vrolijk’ van Herman van Veen. Vervolgens barstte het spektakel los en deden zestig kinderen van de E.A.B. school en de Twa Fjilden live en coronaproof mee. Daarnaast konden de basisschoolleerlingen van de Fryske Marren via de live stream in hun klas mee drummen. In totaal gingen op deze manier meer dan 1000 schoolkinderen drummend de Kindermuziekweek in.

De landelijke Kindermuziekweek is een initiatief van dertien grote Nederlandse organisaties die hun krachten gebundeld hebben om jaarlijks een 10-daagse te realiseren. Het doel ervan is alle kinderen in Nederland van 0 tot 12 jaar te laten genieten van het maken en het luisteren naar muziek.Dit landelijke evenement nodigt uit tot laagdrempelig muziek maken en via de website www.Kindermuziekweek.nl is een fantastisch aanbod te vinden waar iedereen kosteloos aan meekan doen. Voor het muziekaanbod en andere cursussen in de gemeente kan men terecht op www.toanhus.nl