Deuren Podium Gorter weer van het slot, start culturele seizoen Balk

BALK – In oktober opent Podium Gorter de deuren weer. Daarmee start het culturele seizoen in Balk. De opening wordt traditioneel gedaan met een klapper. Niemand minder dan Karin Bloemen, begeleidt door Cor Bakker, komt 2 oktober naar Balk. Inmiddels uitverkocht.

Maar niet getreurd. Het programma van Podium Gorter biedt zoveel moois, dat liefhebbers een goede keuze kunnen maken uit het aanbod. Zo deelt op 27 oktober aanstaande Frits Barend de geschiedenis van zijn familie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ondergedoken in Gaasterland overleefden zij deze verschrikkelijke periode. Wat dat heeft gedaan met Frits en zijn familie komt hij dan vertellen.

Naar andere wereld
De Amerikaanse singer-songwriter Gregory Page staat op 4 november op het podium. Een onverbeterlijke romanticus, met voorliefde voor crooners, oude grammofoonplaten en gedeukte hoeden. Erg geliefd, in en buiten Nederland, en inmiddels al vele malen te bewonderen geweest in diverse televisieprogramma’s. Gregory neemt je mee naar een andere wereld.

Fado
Op 27 november staat niemand minder dan de Portugese fado-zanger Fernando Lamareinhas op de Balkster planken. Na een prachtige en bewogen carrière van maar liefst 57 jaar neemt hij afscheid van zijn publiek. ,,Waar anderen foto’s maken om herinneringen te verzamelen, creëer ik melodieën.'' Fado op zijn manier.

Speciale gast
Niet alle voorstellingen kunnen hier genoemd worden, maar niet onvermeld mag het optreden van Kentucky Snake Oil blijven. Deze Friese band (met onder andere Sebastian Meijer uit Balk) brengt op 9 december een mix van bluegrass, country en americana. Bijzonder is dat er dit keer een speciale gast is: de Engelse Rachel Croft. Een Engelse singer-songwriter die op dit moment nadrukkelijk aan de deur klopt met haar haar prachtige songs.

Indrukwekkend
Tot slot hier nog aandacht voor een voorstelling in april 2023. In de aanloop naar 4 en 5 mei vertelt Timo Waarsenburg dan op indrukwekkende wijze het waargebeurde oorlogsverhaal van een Nederlandse militair. Verzetsman, Auschwitz en veel meer. Het verhaal ‘In oorlog en liefde’ wordt op 20 april 2023 vertelt.

Kaarten zijn inmiddels verkrijgbaar via de website: www.podiumgorter.nl