De Flinke Streekmarkt op 8 mei weer van start

Foto Flinkefarm

HEMELUM - Het streekmarktseizoen gaat zondag 8 mei weer van start met de Flinkefarm in Hemelum. Zo'n dertig deelnemers verzamelen zich die dag rondom de boerderij, rond de antieke druivenkas en in het weiland. Bezoekers treffen in Hemelum marktkramen, foodtrucks en er zijn workshops voor kinderen. Kortom volgens de organisatie een ‘hemels feestje voor jong & oud’.

Na twee jaar corona-stilte is dit seizoen ook de 'Streekmarkt Lunch' weer terug. Tijdens iedere streekmarkt zal een chefkok een driegangen-lunch verzorgen met ingrediënten van streekmarkt deelnemers. De lunch van zondag 8 mei wordt verzorgd door EvertKookt uit Workum samen met Marco Poldervaart uit Harlingen waarbij o.a. de asperges van Jelmer van ‘Gaast’sperges’ uit Harich in het menu verwerkt worden.

Met mooi weer kan men lekker buiten aan een lange tafel zitten en met minder weer in de sfeervolle deel van de Flinkefarm. Aanmelden voor de lunch gaat via mail: info@itfllinkeboskje.nl. Het aantal plekken is echter beperkt.

Er is nog zoveel meer te beleven en te proeven. ,,De Streekmarkt op de Flinkefarm is niet zomaar een markt. Het is meer dan dat. Na 8 mei kun je iedere eerste zondag van de maanden juni, juli, augustus en september winkelen in het weiland vol met kramen. Achter iedere kraam een gepassioneerde deelnemer. Rondom de boerderij geniet je op deze dagen van het mooiste terras van Friesland. Bij minder mooi weer, zit je fantastisch in de druivenkas.''

De Flinkefarm wordt gehouden aan het Flinkeboskje 2 in Hemelum, van 10:00 tot 17:00 uur. De entree is €2, tot 12 jaar gratis.