Buiten sporten en vogels spotten in de meivakantie

Buiten sporten en vogels spotten in de meivakantie Foto Sabine Boode

OUDEMIRDUM – Op woensdag 3 en donderdag 4 mei organiseert Bezoekerscentrum Mar & Klif in samenwerking met Staatsbosbeheer en de Jeugd Vogelwacht Balk sportieve en educatieve kinderactiviteiten in de natuur.

Op woensdag 3 mei kan de jeugd in Bosk Elfbergen samen met vader of moeder komen sporten in het bos. Samenwerken en samen bewegen o.l.v. Haantjes Motus. ''Met elementen uit Rots- & Watertrainingen levert dat niet alleen een gezonde gezamenlijke fysieke inspanning op, maar het heeft ook een positief effect op de relatie ouder-kind'', zo laat Sabine Boode weten.

Op 4 mei kunnen kinderen met de Vogelwacht Balk op excursie naar de biologische Graasboerderij in Sondel. ,,We nemen een kijkje bij de boerderij en gaan daarna weidevogels en zwaluwen spotten in de omliggende vogelgebieden.''

De activiteiten zijn gratis te beleven. Opgave is noodzakelijk en kan via https://nationaallandschap.frl/evenementen/

In het bezoekerscentrum van Mar & Klif is momenteel de interactieve tentoonstelling 'De Stern' van Vogelwacht Nederland te bewonderen. ,,Leuk en leerzaam voor jong en oud.''

Bezoekerscentrum Mar & Klif is geopend op dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 – 17:00 uur en op zondag van 13:00 – 17:00 uur.