Bijna 52.000 euro van Kickstart Cultuurfonds voor Museum Joure

Foto Museum Joure

JOURE - Het Kickstart Cultuurfonds doneert ruim 1,7 miljoen euro aan 48 musea in Nederland. In Friesland gaat het om zeven musea die steun ontvangen. Museum Joure is daar één van. Zij krijgen bijna 52.000 euro.

Het museum besteed het bedrag aan een aantal tijdelijke coronamaatregelen, zodat ze op de langere termijn bezoekers veilig kunnen blijven ontvangen. Concreet gaat het om online ticketverkoop en kassavoorzieningen, het verbeteren van de ventilatie en verbeteren van het éénrichtingsverkeer.

Daarnaast gaat er geld naar een weersbestendige kofie- en theeschenkerij in de tuin en extra betaalde krachten ter vervanging van vrijwilligers in de risicogroep. Ook worden educatieve programma's aangepast, zodat die grotendeels buiten plaats kunnen vinden.

'Houtje-toutje' oplossingen
Museum-directeur Iris Nutma is zeer ingenomen met de bijdrage van het Kickstart Cultuurfonds. ,,Met dit budget kunnen we de aanpassingen doen waarmee we de komende tijd ons publiek een veilig en boeiend bezoek kunnen bieden. Dat is superfijn, want ik houd er rekening mee dat we nog wel een poosje met corona te maken hebben. En zo lang kunnen we niet met 'houtje-touwtje' oplossingen werken.''

De andere musea is Friesland zijn het Fries Scheepvaartmuseum en het Nationaal Modelspoormuseum in Sneek, museum De Tijd in Bolsward, museum Belvédère in Heerenveen, het Jopie Huismanmuseum in Workum en het Warkums Erfskip.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden