Balk opent zaterdag feestelijk het watersportseizoen

BALK - Morgen, zaterdag 7 mei, is het feest in Balk. Dan wordt daar het watersportseizoen geopend met een groot aantal activiteiten.

In de winkelstraat aan de Luts is er een braderie. Een groot aantal marktkramen staat van 11.00 tot 17.00 opgesteld in het centrum om het publiek diverse koopwaren aan te bieden. In en om de Luts zijn skûtsjes te bewonderen en kan men zo snel mogelijk de fok van de Welvaart hijsen. Bij paviljoen Badmeester Keimpe wordt een markt gehouden met een keur aan watersport en surfen gerelateerde artikelen. Natuurlijk kunnen bezoekers ook terecht bij de plaatselijke winkels en genieten op de terrassen bij de Balkster horeca.

Actie
De organisatie heeft ook gedacht aan bezoekers die meer gaan voor de actie. Zo kan er worden gekanood en gesupt bij de Stipe en de Ûlepanne, is er flyboarden en rijdt er een paardentaxi. Ook vaart er een watertaxi, houdt Watersportbedrijf & Winterberging Dijkstra open dag, zijn er zeilwedstrijden met 'Oud zeilend hout' van WSV Sleattemermwar en is er een springkussen.

Caribbean Party
De muzikale omlijsting is inhangen van shantykoor De Headammers, die op verschillende plaatsen zeemansliederen ten gehore zullen brengen. De muzikale afsluiter is vanaf 17.30 bij Badmeester Keimpe. Daar zal een gezellige 'Caribbean Party' worden gehouden met medewerking van Edsel Juliet en La Banda Loca.

Op BalkVaart.nl staat een plattegrond met alle activiteiten.