Afhaalbalie Mar & Klif voor wandel- en fietsroutes geopend

Foto Mar en Klif

OUDEMIRDUM - Voor het afhalen van Natuur-ontdek-routes opent Mar & Klif in Oudemirdum een speciale balie. Daar kunnen wandelaars op dinsdag en donderdag van 10:00-11:00 en 13:00-14:00 uur terecht.

,,Beleef de bossen in Gaasterland met zo’n avontuurlijke, educatieve route van Mar & Klif. Ideaal om er even met het gezin op uit te trekken!'', vertelt Sabine Boode.

Voor de jongste boskaboutertjes is er een Kabouter- en een Hippe Heksen en Paddenstoelenpad vol leuke opdrachtjes over de dierenvriendjes in het bos.
Voor het hele gezin is er het Hazenpad. Daarnaast is er het vernieuwde Bosbeestenpad, een Dassenpad, een Spechtenpad en twee verschillende Rugzakroutes, door bos Elfbergen en het Rysterbosk.

De opdrachtenboekjes kosten € 3,50 per stuk, de borg voor een koffertje/rugzakje bedraagt € 20,=. ,,Tijdens de hele kerstvakantie hebben we een speciale aanbieding: 2 opdrachtenboekjes voor € 6,=''

Volwassen wandelaars
,,Ook voor volwassenen is het buiten genieten. Zeker met de prachtige fiets- en wandelroutes door de Gaasterlandse natuur. Fiets langs de IJsselmeerkust met de Kliffenroute, door de weilanden met de Ganzenroute, door de bossen met de Gaasterlandse bossenroute, of wandel en fiets langs de herinneringen aan de Gasten in Gaasterland of de Adel en Notabel'', aldus Sabine Boode. Ook hiervoor zijn wandel-/fietskaarten bij de afhaalbalie verkrijgbaar.

Reserveren noodzakelijk
Voor het afhalen van routes en/of kaarten is een mailtje noodzakelijk naar info@marenklif.nl ,,Vermeld daarin om welke route het gaat en op welke datum/tijd je komt afhalen. Wij zorgen er dan voor dat de spulletjes voor jullie klaar liggen.'' Ophalen en betalen kan in de winkel van het Bezoekerscentrum, elke dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 11.00 en tussen 13.00 en 14.00 uur.