Achttien nieuwe afbeeldingen in tweede druk Jouster gevelstenenboek

Foto Omrop Fryslan / Sian Wierda

JOURE – De eerste uitgave van 'Gevelstenen in de vlecke Joure', met een oplage van 150 exemplaren in 2020, is geheel uitverkocht. Daarom heeft oud-Jouster en samensteller Piet Postma een nieuwe druk gemaakt. Daarin staan zo’n achttien aanvullingen op de collectie van 140 gevelstenen die al in de eerste uitgave werden getoond.

Het afgelopen twee jaren kreeg de auteur van diverse kanten aanvullingen van gevelstenen, bijvoorbeeld in een steeg of achter huis, die niet eerder bij hem bekend waren. Van deze stenen is nu in het boek ook een afbeelding en een beschrijving opgenomen.

De aanschafprijs van het boek is € 17,50. Bij inlevering van de 1e druk uit 2020 krijgt men een korting van € 5,00 op de aanschafprijs van de tweede druk. Bestellers kunnen hun aangevraagde exemplaar komen ophalen, en eventueel hun 1e druk inleveren, op maandag 16 mei. Die gelegenheid is er tussen 16.00 en 17.00 uur in ‘De Kofjekeamer’ in Museum Joure.

Bij een verzoek om toezending komt er € 4,00 aan portokosten bij. ,,De tweede druk wordt in beperkte oplage gedrukt, maar wie vóór zondag 8 mei een bestelling doorgeeft is zeker van levering'', zo laat Postma weten. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Piet Postma via e-mail ppostma53@gmail.com ,,Deze 2e druk is vanaf dinsdag 17 mei overigens ook te koop in de Museumwinkel van Museum Joure en bij Tabaksspeciaalzaak J.R. van Delden. Daar is de inruilactie dan niet van toepassing.