75 jaar vrijheid: primeur een Hollands Requiem

Foto Jan Vermaning

SINT NICOLAASGA - De Stichting Nationale Herdenking Joure gaat in samenwerking met Omrop Fryslan op dinsdag 20 oktober het Hollands Requiem van Brahms in een hertaling van de Nederlandse tekstschrijver Jan Rot opnemen.

Organisator en uitvoerend dirigent Jan Vermaning uit Joure zal met het Nationaal Symfonisch Kamerorkest en het Noord Nederlands Kamerkoor een door hem aangepaste bewerking uitvoeren, speciaal gearrangeerd voor kamerorkest en -koor. Voor zover bekend zal dit het eerste herdenkings- bevrijdingsconcert zijn wat uitgevoerd gaat worden in het speciale herdenkingsjaar 75 vrijheid.

Primeur voor De Fryske Marren
Uniek zal ook zijn dat het een samenwerking zal worden met andere omringende provincies. Ook de provincies Groningen, Drenthe en Noord-Holland zullen de registratie later dit najaar gaan uitzenden. Tevens zal er authentiek beeldmateriaal van de bevrijding in 1945 worden toegevoegd aan de registratie. ,,De tekst van Jan Rot is adembenemend mooi en indrukwekkend. Het biedt troost voor de nabestaanden, zij die achterbleven. Muziek voor de levenden'', aldus Vermaning.

Maximaal 100 bezoekers
De concertregistratie in de RK kerk te Sint Nicolaasga, aanvang 20.15 uur, zal volgens de richtlijnen van de RIVM plaatsvinden en biedt plaats aan maximaal 100 bezoekers. 1e rang kost €75,- pp en 2e rang kost €50,- pp. Reserveren kan alleen per mail via info@naska.nl Mensen die reserveren krijgen een antwoord met betrekking tot registratie, gezondheidscheck en betalingsmogelijkheid.

Verder voert de stichting Nationale Herdenking de door COVID-19 uitgestelde educatieve bevrijdings- en herdenkingsactiviteiten uit in de maanden september en oktober. Het gaat dan om projecten voor en door scholieren en ouderen.

Opdat we niet vergeten!!
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden